В понеделник Европейският парламент и държавите членки постигнаха споразумение, според

...
В понеделник Европейският парламент и държавите членки постигнаха споразумение, според
Коментари Харесай

До 2026 гoдина в Европа ще има зарядна станция за електромобили на всеки 60 километра

В понеделник Европейският парламент и страните членки реализираха съглашение, съгласно което през идващите няколко години европейските страни ще вкарат в целия район точки за зареждане с електричество и водород.

Според отчет на Bloomberg, оповестен във вторник, крайният резултат ще бъде зарядна станция за електрически автомобили на всеки 60 километра.

Сделката ще обслужва и камиони, които ще имат специфични станции на шпации 120 километра. Очаква се половината от тези цели да бъдат реализирани до 2028 година. Освен това до 2031 година ще бъдат налични и станции за зареждане с водород.

„ Споразумението ще изпрати явен сигнал на жителите и другите заинтригувани страни, че комфортна за прилагане инфраструктура за презареждане и станции за зареждане с различни горива, като водород, ще бъдат конфигурирани в целия Европейски Съюз. “

заяви Андреас Карлсон, шведски министър на инфраструктурата и жилищното строителство, в изказване на Европейския съюз (ЕС).

През същата седмица беше показано знаково съглашение, което подсигурява, че до 2035 година всички нови коли, продавани в Европейски Съюз, няма да отделят излъчвания, въпреки че в последния миг Германия въпреки всичко реализира сделка с Европейски Съюз за допускане на колите, които ще се движат с по този начин нареченото електронно гориво.

По данни на Европейската комисия пътническите коли и микробусите способстват надлежно за към 12 % и 2,5 % от всички излъчвания на CO2 в Европейски Съюз. CO2 е главният парников газ.

По-рано този месец Организация на обединените нации насочи предизвестие, че задачата за ограничение на повишението на световните температури до 1,5 °C евентуално няма да бъде реализирана, в случай че не бъдат подхванати повече ограничения. Именно този решителен фактор докара до новите квоти.

Според новите разпореждания до 2035 година всички нови коли, продавани в Европейски Съюз, не би трябвало да отделят никакви излъчвания на CO2, а до 2030 година излъчванията на CO2 би трябвало да бъдат с 55% по-ниски от тези през 2021 година.

Справяне с неналичието на инфраструктура

Екологичен потенциал се надява с новата договорка за зарядни станции да реши казуса с неналичието на инфраструктура за зареждане, която се смята за един от главните фактори, възпрепятстващи прехода към електрически автомобили.

„ Новите правила ще подсигуряват, че ръководството и зареждането на автомобил от ново потомство е толкоз просто и комфортно, колкото и при автомобил, който зависи от бензина или дизела. Трябва да декарбонизираме транспортния бранш, който към момента е виновен за голяма част от излъчванията. “

заяви Исмаил Ертуг, законодателят, отговарящ за новата знакова договорка

Европейски Съюз също по този начин има амбициозни проекти да подсигурява, че 90 % от тежкотоварните транспортни средства ще имат нулеви излъчвания до 2040 година, съгласно Bloomberg.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР