„В понеделник БСП ще внесе вота на недоверие срещу правителството.

...
„В понеделник БСП ще внесе вота на недоверие срещу правителството.
Коментари Харесай

Весела Лечева: Кризата на управлението е очевидна


„ В понеделник Българска социалистическа партия ще внесе вота на съмнение против държавното управление. Имаме повече от 30 страници причини за рецесията, породена от ръководещите, а предлагаме и решения на тези рецесии. Много ясно са написани другите възможности в трите бранша – вода, въздух, ръководство и импорт на боклуци.” Това съобщи заместник-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " и член на ИБ на Българска социалистическа партия Весела Лечева пред БНР, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя напомни, че през последните 3 години левицата неведнъж е предизвиквала спор във връзка с тези жизненоважни системи и метода, по който те се ръководят.

„ Много пъти сме желали ръководещите да чуят нашите оферти във връзка с проблемите с водата, вноса на боклуци и мръсния въздух, само че те не го направиха. За страдание стигнахме дотук- регионален град, като Перник, да бъде върнат в 18 век ", сподели Лечева. Тя уточни, че Перник е най-яркият, само че не единствен образец за неналичието на управнически потенциал на това държавно управление.

„ Поискахме диалог с парламентарно показаните партии в този парламент, с цел да разберем тяхното мнение по повод по метода, по който те виждат по какъв начин се ръководи този най-съществен бранш в страната ни. Поне на думи тези, които са срещу настоящето ръководство, са повече от половината национални представители”, разяснява социалистът. Тя напомни, че към този момент има поръчка и от Движение за права и свободи, че ще поддържат вотът на съмнение.

Лечева разяснява, че не е обикновено ръководство, което парадира за непоклатимост, да докара до това положение жителите си – да се редят на опашки за вода, и то в страна, която разполага с огромни водни запаси: „ Кризата на ръководството е явна. Не е обикновено в 21век европейска страна да се ръководи по този безхаберен метод. След милиарди вложения в този сектор- нищо значително не е усъвършенствано в последните 10 години, а е доведен до спешна ситуация”.

Весела Лечева акцентира, че всички лостове на ръководство през последните 10 години са в ръцете на Борисов и ГЕРБ: „ Те ръководят и европейските средства, и средствата на българските данъкоплатци. Въпреки всичко виждаме какви са резултатите – злополука. Пред рецесия са и други огромни области като Шумен,Търговище, Ямбол Ловеч, Варна. "

„ Българска социалистическа партия е съпротива и най-логичното деяние на опозицията е да бъде там, където българските жители изпитват усложнения и където държавното управление отсъства”, съобщи Лечева. Тя добави, че в тази обстановка най-нормалното е левицата да изиска избор за съмнение за несправяне на ръководещите.

„ Моя концепция е спортният тотализатор да бъде държавно дружество и да обезпечава доходи за обществено значими дела като спорта, образованието и културата. Това беше моя концепция и като ръководител на Държавната организация за младежта и спорта, само че за жалост тогава не се получи. Това е процедура във водещи европейски страни като Франция и Италия”, приключи Весела Лечева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР