В помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

...
В помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
Коментари Харесай

В Черна гора до момента са събрани над 104 000 евро в помощ на Турция и Сирия

В помощ на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия до момента в Черна гора са събрани 104 227 евро, сочат данните на Червения кръст на Черна гора, представени от Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 458
Сумата съставлява паричните дарения от физически и юридически лица до през вчерашния ден.

Червеният кръст на Черна гора откри банкова сметка за набиране на помощи за популацията, потърпевшо от пагубните трусове в Турция и Сирия, в която черногорците имат опция да внасят даренията си.

Също по този начин е задействан SMS номер към трите черногорски телекомуникационни оператора, като цената на един дарителски SMS е 1 евро.

Червеният кръст на Черна гора разгласи, че сега приоритет е финансовата поддръжка, защото съгласно инструкциите, които идват непосредствено от националните сдружения на Червения полумесец на Турция и Сирия, се предлага към този момент да не се изпраща филантропична помощ, с цел да се избегнат комплицираните логистични процедури.

По последни данни броят на жертвите на смъртоносните трусове в Турция, засегнали и прилежаща Сирия на 6 февруари, надвиши 41 000 души. Само в Турция починалите са 38 044. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР