В полунощ се закрива предизборната кампания за местния вот в

...
В полунощ се закрива предизборната кампания за местния вот в
Коментари Харесай

Прожекции на филми за членовете на СИК в Арена Армеец в нощта на изборите

В среднощ се закрива предизборната акция за локалния избор в неделя. От среднощ е неразрешена и предизборната пропаганда.

Тази година " Арена Армеец " ще бъде единственото място в София, където ще се предават изборните бумаги. В нея ще има три обособени пункта за приемането им. Ще се влиза единствено през три порти, като микробусите ще стопират директно пред тях. Така по-малко ще се носят тежките чували на ръце. Със слизането от буса ще се раздават номера, с цел да няма скупчване на чували на входа. Приемането на изборните бумаги ще става съгласно времето на идване на членовете на СИК.

Ще има и повече сътрудници, които ще оказват помощ и ще ориентират прииждащите хора с документи.

Очакванията са да има по-малко неточности в протоколите, защото тази година ЦИК освен усили възнагражденията на членовете на СИК, само че те получиха и финансови тласъци за посещаване на образование.

Графиката демонстрира, че спрямо 2015 двойно повече членовете на СИК са минали образование.

Освен помощ обаче в " Арена Армеец " ще има и занимания за хората от СИК-подготвени са екрани, на които ще се прожектират български филми, ще има и игри като " Не се сърди дребосъче ", карти и табла.
Полина Витанова, ръководител на ОИК-София: Осигурили сме по-добри условия и място за изчакване, както и за отмора. Вътре организацията е такава, че членовете на СИК да бъдат разпределяни отмерено в 3-те пункта и незабавно да бъдат насочвани където има свободно място, с цел да могат да бъдат одобрявани по-бързо протоколите. Разбира се, изчакване ще има.Жана Иванова - секретар на ОИК-София: Този път в образованията се включиха повече хора. Членовете на СИК демонстрираха доста по-голям интерес както към създадената презентация, по този начин и към електронното приложение, което нашата комисия създаде. То ще им помогне след отчитане на резултатите, да ги ревизират и да позволен най-малък брой неточности.
Електронното приложение е качено на уеб страницата на Общинската изборна комисия и в този момент. Хората са подготвени да работят с него и при възможни неточности да ги отстраняват, още преди да са отишли в " Арена Армеец ". То може да се употребява на телефон, таблет или компютър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР