В Пловдив започна дарителска кампания за обновяване на библиотеката в

...
В Пловдив започна дарителска кампания за обновяване на библиотеката в
Коментари Харесай

Акция събира книги за дом за възрастни хора в Пловдив

В Пловдив стартира дарителска акция за възобновяване на библиотеката в дома за възрастни хора " Свети Василий Велики ". Всеки искащ може да подари книга от своята персонална сбирка или да закупи нова. Освен в дома, книгите могат да бъдат оставени и в кметската администрация на регион " Централен ". Акцията продължава до 12 декември.

Пловдив

Вече година и половина Соня Костадинова е част от живота в дом " Св.Василий Велики ". Книгите и другите креативен начинания и оказват помощ да преодолее самотата след гибелта на брачна половинка си.
Соня Костадинова: Трябваше да реша за една седмица и пристигнах. Отначало беше малко мъчно, само че го преодолях и то посредством тук на трудотерапията.
Над 6 000 са книгите, с които разполага библиотеката в дома за възрастни хора. Оказва се, че изключително желана е профилираната литература от региона на медицината, билколечението и религията, с която библиотеката минимум разполага.
Хари Кешишян, трудотерапевт в дом за възрастни хора " Св. Василий Велики ": Ако има хора, които имат непокътнати филми на дискове и дивидита може да носят, както и книгите, тъй като нашите хора обичат освен да четат, само че и да гледат филми. Евгения Тимнева: Аз не съм добре със зрението, само че още чета, само че повече се отправям към пресата.
Освен да четат, жителите на дома обичат и компютрите, с помощта на които могат да се свързват с близки и родственици от чужбина.

В дома се нуждаят и от детски книжки, тъй като група възрастни дами четат всяка седмица обичани приказки в детските градини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР