В Пловдив се проведе общото събрание на Българската федерация по

...
В Пловдив се проведе общото събрание на Българската федерация по
Коментари Харесай

Димитър Кузманов влезе в управата на родния тенис

В Пловдив се организира общото заседание на Българската федерация по тенис. Като продължение на тактиката на управлението за нахлуване на нови енергични хора, с добра известност и свежи хрумвания, подготвени да работят непринудено за българския тенис, бяха признати нови членове на Управата.

Единодушно бе гласувано в УС на БФТ да влезе националът в отбора ни за Купа "Дейвис " и втора ракета на България при мъжете - Димитър Кузманов.

Другите нови лица в Управата са:

Николай Михайлов – представител на строителната компания "Трейс ";

Александър Ралчев – някогашен тенисист, първенец, а в този момент правист и огромен строител;

Драгомир Драганов – един от най-изявените в областта на спортния маркетинг и ивент мениджмънта. Той е и член на УС на Търговска колегия "Левски ";

Николай Борисов – предприемач и сполучлив предприемач;

Калоян Радославов – някогашен тенисист, в този момент член на нюйоркската адвокатска гилдия, финансист и шеф на строителната компания "Арко ".

В състава на УС към този момент не са Явор Цаков, Катерина Генова, Георги Харизанов и Христо Христов. Така общият състав на Управата се усили с двама души до 21.

Сред другите решения в административната част бе и смяна в устава, която урежда опцията за онлайн събрания, най-много поради епидемиологичната конюнктура в страната.

Спортният шеф на БФТ Даниел Ангелов уточни пред участниците големите триумфи, реализирани през 2021 година от българските тенисисти. Бяха изтъкнати представянето на девойките до 14 година, които станаха международни и европейски вицешампионки, а също по този начин и отличното развиване на Пьотр Нестеров – европейски вицешампион при 18-годишните и финалист на шампионат от Големия шлем. Не бе подминато присъединяване на 16-годишните на "Джуниър Дейвис къп ", както и купата на Димитър Кузманов на "Чалънджър " в Барселона.

Тези и всички останали триумфи на българските тенисисти бяха реализирани с голямата финансова и логистична помощ от страна на федерацията. БФТ през 2021 година получи едвам 720 000 лева от ММС поради несправедливото си слагане в III категория спортове, само че все пак отдели 702 000 лева непосредствено за финансиране на родните гении.

Освен това в допълнение бяха обезпечени средства за присъединяване на шампионати в чужбина на нашите тенисисти. Общата сума, обезпечена за тези потребности от спонсори и сътрудници на федерацията, възлиза на 450 000 $.

В допълнение – на българските гении бе дадена опция още веднъж да вземат участие международните сборни тимове под егидата на ITF, а също и да водят подготовка в влиятелни задгранични академии.

Бяха обезпечени и рекорден брой шампионати за юноши и девойки, годни за европейските и международни класации. Въпреки това има хрумвания да се осъществят нови артикули и календарът да се усили още, като за задачата се водят договаряния с две американски компании.

Членовете на общото заседание оповестиха тотална война на противозаконните залагания и уредените мачове в тениса.

По покана на БФТ на събранието участва Кирил Йорданов, контрольор в икономическа полиция, в отдел "Борба против закононарушения в спорта ". Той срещна делегатите с сполучливото взаимоотношение сред федерацията и Министерство на вътрешните работи в тази посока. И заяви, че към този момент има договореност сред БФТ и полицията за създаване на директна линия за информация за противозаконни
залагания и уредени мачове въз основата на съглашението, което Министерство на вътрешните работи има с организацията "Спорт радар ". Това ще разрешава по-бързо да се задейства апаратът на Министерство на вътрешните работи и да се намесва даже превантивно при съществуването на извънредно огромни залагания на някои мачове по тенис.

Пред делегатите бе показан за първи път и съставът на новосъздадената комисия за етичен надзор, с което БФТ стана единствената федерация в страната, която има подобен орган. Засега тя е от четирима членове, като съставът ѝ ще се добавя. За всеки съответен проблем ще се събират да вземат решение по трима членове на комисията.

Председател на Етичната комисия е Милен Ралчев, а членове са Даниел Джумалийски, Десислава Войнова и Никола Стойнов.

След продължителни диспути всички клубове се сплотиха и гласоподаваха от 2022 година нелицензирани треньори да не бъдат допускани да водят тренировки и занимания на кортовете на клубовете членове на федерацията.

Имаше и доста отзиви по отношение на това дали да се организират шампионати на закрито, най-много предвид на тежката икономическа и епидемиологична обстановка. Все отново бе гласувано да има такива шампионати, само че те към този момент ще се организират, без домакинът да обезпечава спане и храна на участниците.

На общото заседание бе разисквано и желанието на федерацията от 2022 година интензивно да стартира осъществяване на програмата за влизането на тениса в учебната стратегия. Създадена бе и комисия за работа в тази тенденция, която да стартира диалози с представители на МОН.

Затвърдено бе и желанието оптимално да се продължи наклонността БФТ да обезпечава богат състезателен календар, като задачата е да се разшири географията на тениса у нас. Например през идната година ще се направи опит да се обхване по-широк кръг от клубове, които да одобряват шампионатите от веригата UTR.

Сред другите решения бе и това от 2022 година да се разшири програмата за развиване и образование на треньорски фрагменти. Ще се провеждат и курсове за треньори, които нямат нужната подготовка. В програмата за образование на треньорите наложително ще залегне и курс за ръководство на спортни клубове, който да бъде сбъднат с катедрата по състезателен мениджмънт в НСА "Васил Левски ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР