В Пловдив разкриха икономическо престъпление и пране на пари по

...
В Пловдив разкриха икономическо престъпление и пране на пари по
Коментари Харесай

Братя генерирали 20 бона на ден от менте маратонки в Пловдив, изпрали са над 700 000 лв.

В Пловдив разкриха икономическо закононарушение и пране на пари по досъдебно произвеждане.

"Става дума за търговия с маркови артикули, без единодушието на притежателя им - маратонки, импортирани от Турция и продавани през интернет. Над 700 000 лв. са били изпрани. Тази сума е била генерирана като са били изпращани към сметката на един от уредниците, а след това превеждани на друга сметка на комерсиално сдружение ", разкри на брифинг в Пловдив през днешния ден Румен Попов, областен прокурор.

Маратонките са били скрити зад преносима стена - скришен склад, който се заключва с магнит.



"Организаторите са имали висок стандарт на живот. Двама братя стоят зад това - единият е разгласен за общодържавно търсене, защото е отвън страната, другият е арестуван. С част от парите са издигнати ритуален дом за тържества и жилищна постройка. Именно и посредством обредния дом парите са били изпирани ", добави Попов.

Проведени са претърсвания и изземвания от 7 ареста. Специфичното е, че все още на задържането е получено известие за нова пратка маратонки.

"Намерени са фалшификати на "Адидас " и "Найк ". Иззети са и мобилни телефони, арестувани са общо 10 лица. Разполагаме с задоволително доказателства за осъществено закононарушение. Дневният оборот в избрани дни е достигал до 20 000 лв. ", посочи шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив.

Част от семейството са се занимавали със същата активност, разкриха от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР