В Пловдив ключови булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани довечера

...
В Пловдив ключови булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани довечера
Коментари Харесай

Спират движението по централни булеварди в Пловдив заради протест

В Пловдив основни булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани тази вечер от антиправителствен протест и шествие.

От 18.30 до 22.00 часа поетапно ще бъде спирано придвижването в обособени сектори на булевардите „ Цар Борис Трети Обединител “, „ Шести септември”, „ Руски”, „ България” и улица „ Победа “. Променят се и маршрутите на рейсовете на градския превоз в този часови диапазон.

Протестът стартира от площад „ Съединение “ в 19.00 часа, по-късно протестиращите потеглят на шествие по Главната улица. За малко ще спрат пред постройката на регионалната дирекция на полицията, където персонално ще изискат оставката на вътрешния министър Христо Терзийски поради формираните 38 акта на участници в палатковия лагер на кръстовището на Баня старинна предишния четвъртък.

След това шествието ще премине по цялата основна улица, през Община Пловдив, Централна поща и по бул. „ Цар Борис Трети – Обединител “ ще се насочат към Тунела. Около 20.00 часа се чака за половин час да бъде блокирано кръстовището на Баня старинна. После шествието ще се насочи по бул. „ Шести септември “ към кръстовището с бул. „ Руски “. То също ще бъде блокирано.

Засега уредниците настояват, че не се планува слагането на палатки на пловдивски кръстовища, само че в обществените мрежи има и такива апели.

Исканията остават непроменени – оставки на държавното управление и на основния прокурор.

С изменени направления до 21.30 часа ще са 19 линии на градския превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР