В Плевен успешно завърши подготовката на 36-и контингент за участие

...
В Плевен успешно завърши подготовката на 36-и контингент за участие
Коментари Харесай

В Плевен завърши подготовката на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан

В Плевен сполучливо приключи подготовката на 36-и контингент за присъединяване в интервенцията на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “. Изпитите и сертификацията се организираха в Единния център за начална подготовка в града.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в Щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Веселин Василев, асистент народен пълководец за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, асистент народен пълководец за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а пълководец на ротата за защита е майор Велин Кехайов.

Международната задача на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка ” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО. Тържественото изпращане е на 22 юни на централния площад “Възраждане “ в Плевен от 15 часа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР