В Плевен ще се проведе благотворителен базар и фолклорен концерт

...
В Плевен ще се проведе благотворителен базар и фолклорен концерт
Коментари Харесай

Организират благотворителен базар и фолклорен концерт в подкрепа на болно дете в Плевен

В Плевен ще се организира благотворителен базар и фолклорен концерт в поддръжка на Емел Благовестова Коларова, която страда от левкемия.

Средствата, които ще бъдат събрани по време на самодейността, ще се употребяват за продължаващото лекуване и рехабилитация на момичето в Турция. Това заяви за Българска телеграфна агенция Никола Великов от уредниците на събитието.

Базарът ще бъде открит от 9:00 часа на 13 ноември, неделя, в пространството на площад " Възраждане " сред читалище " Съгласие " и мавзолей-параклис " Св. Георги Победоносец ". Концертът ще стартира в 16:00 часа.

В него с осъществявания ще се включат фолклорен състав " Луди млади " от село Брестовец, клуб по национални танци " Веселяци ", Фолклорен танцов отбор " Балкански огън " при читалище " Бяла Анаста-2016 " в Ловеч.

Емел е от плевенското село Брестовец. В края на 2018 година е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, б-клетъчна. Преминава през голям брой химиотерапии. При лумбална пункция настъпват затруднения, довели до извънредно рисково положение с заплаха за живота на детето.

Семейството се свързва с турски експерти, които дават огромни очаквания за възобновяване на Емел. В момента тя е в Истанбул дружно със своята майка, където се организира лекуването и рехабилитацията ѝ.

Емел има забележителен прогрес. Терапевтите и лекарите дават огромни очаквания за нейното възобновяване. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР