В писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
В писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Американската търговска камара ще съдейства за домакинството ни на „Три морета“

В писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е народен координатор по Инициативата „ Три морета “, Американската комерсиална камара в България на българското председателство на самодейността.
„ Бихме желали да заявим желанието и готовността на Американската комерсиална камара в България да сътрудничи с Вас и Вашите сътрудници за сполучливото присъединяване на страната ни в самодейността, както и да вложим старания за сполучливото домакинство на България на Срещата на върха през 2021 година “, пишат президентът на Американската комерсиална камара в България Оливие Маркет и основният изпълнителен шеф Петър Иванов.
 Три морета да не служи за ударен инструмент против трети страни, упорстват от АБВ " Три морета " да не служи за ударен инструмент против трети страни, упорстват от АБВ
" България би трябвало да поддържа икономическата страна на самодейността „ Три морета “, само че никога това да не става за см...
В писмото си те акцентират, че измежду целите на камарата постоянно са били развиването на трансатлантическите връзки, както и развиването на и капиталова среда в България. „ Работим за сполучливото позициониране на България пред национални и интернационалните вложители. Уверяваме Ви, че единствено дружно – институции и бизнес – ще проведем сполучливото домакинство на България и Инициативата „ Три морета “, както и да сме измежду най-активните участници в нея “, показват създателите на писмото, представено от пресслужбата на Министерство на външните работи.
През 2021 година България ще бъде хазаин на следващата Среща на високо ниво на Инициативата „ Три морета “, в която вземат участие 12 държави-членки на Европейски Съюз от Централна и Източна Европа. Основна цел на тази новаторска платформа за районно съдействие е да насърчимежду държавите-участнички по оста Север-Юг, с главен фокус върху по-голяма съгласуваност и инфраструктурната рационализация в региона на енергетиката, превоза, връзките и осведомителните технологии. Инициативата се основава на стратегическо партньорство със Съединени американски щати и се употребява с поддръжката на Германия, а задачите й са в сходство с Кохезионната политика на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР