В петия месец от пълномащабната военна инвазия на Русия на

...
В петия месец от пълномащабната военна инвазия на Русия на
Коментари Харесай

The New York Times: САЩ провеждат тайна операция за Украйна

В петия месец от пълномащабната военна инвазия на Русия на територията на самостоятелна Украйна американските сили за специфични интервенции организират загадка интервенция за Украйна, оповестява The New York Times.

По-голямата част от работата на американските спецслужби се прави на територията на други страни – да вземем за пример в бази в Германия, Франция и Обединеното кралство. По думите на командващия армията на Съединени американски щати Кристин Уормът, те се пробват да оказват помощ на Украйна посредством предаване на разследващи данни за местоположението на закани за оръжейни конвои, както и съгласуване на придвижването на другите типове товари.

Европейското командване на Пентагона сътвори система от оперативни и разследващи координационни групи. Чуждестранните командоси не се бият на фронтовата линия, а поучават украинските военни от щабовете в други елементи на страната или отдалечено посредством криптирани връзки.

Част от Централно разузнавателно управление на САЩ продължава да работи скрито в Украйна, основно в Киев, като координира прехвърлянето на по-голямата част от голямото количество разследваща информация, разкрива още изданието.

Няколко десетки специфични елементи от страни членки на НАТО, в това число Англия, Франция, Канада и Литва, работеха на територията на Украйна. Съединени американски щати изтеглиха своите 150 военни инструктори преди войната да избухне през февруари. Но спецназовците на тези съдружници или са останали в Украйна, или пътуват отвън страната, обучавайки и съветвайки украинските войски, осигурявайки сухопътен маршрут за оръжия и друга военна помощ.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР