В петък започна основният ремонт на последния участък от прохода

...
В петък започна основният ремонт на последния участък от прохода
Коментари Харесай

Последният участък от прохода Петрохан ще бъде готов през 2021 г.

В петък стартира главният ремонт на последния сектор от прохода " Петрохан ". Става въпрос за 7.71 км от второкласния път Берковица - Монтана в сектора сред селата Боровци и Благово. Инвестицията е за над 5.3 млн. лева с Данък добавена стойност, заяви Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Той е част от план " Долж - Монтана: Съвместни стъпки за по-добра съгласуваност ".

Второкласният път Берковица - Монтана е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

Отсечката, която ще се ремонтира, стартира след кръстовището с третокласния път за село Боровци и село Замфирово, минава през село Благово и приключва на 2 км след изхода на селото в посока Монтана. Свързва обитаемоте места в община Берковица с регионалния център Монтана, през нея минава натовареният трафик от София, през прохода " Петрохан " за Монтана и Лом.

През последните 4 години АПИ обнови общо 77 км от второкласния път Костинброд - Берковица - Монтана. През предходната година по оперативна стратегия " Региони в напредък " приключи ремонтът на 43 км от пътя през прохода " Петрохан " на територията на Софийска област.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР