В петък три американски агенции - Министерството на финансите, Министерството

...
В петък три американски агенции - Министерството на финансите, Министерството
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на още 300 лица и фирми заради руски връзки

В петък три американски организации - Министерството на финансите, Министерството на външните работи и Министерството на търговията - оповестиха разширението на " съветските " санкционни описи с общо над 300 позиции - юридически и физически лица от Русия и 20 други страни.

Основният фокус на Съединени американски щати и техните съдружници на срещата на върха на Г-7 е точно битката против заобикалянето на по-ранните наказания от страна на Русия.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи включването на 22 физически лица и 104 компании и институции от повече от 20 страни в санкционни описи.

Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че е наложило експортни ограничавания на 69 съветски компании, както и на една арменска и една киргизка компания. Наложените наказания на съветските предприятия са поради поддръжката им за съветската войска и военна индустрия.

Новият лист включва лица и компании от Русия, Индия, Германия, Испания, Естония, ОАЕ и други страни. Повечето от лицата са или съветски жители, или, в случай че се съди по имената им, емигранти от Русия, макар и да има и няколко души с неславянски имена.
 Г-7 разгласи нови наказания против Русия и помощ за Украйна до 2024 година
Г-7 разгласи нови наказания против Русия и помощ за Украйна до 2024 година

Затяга се контролът против заобикалянето на глобите против Москва

Същността на глобите се състои в това, че Съединени американски щати на процедура не разрешават продажбата на всевъзможни артикули на тези предприятия, като се изключи храни и медикаменти.

Сред глобените компании са такива, които са свързани с планове за рандеман на петрол и газ, по-специално с рандеман в арктически шелфове и шистов газ, както и компании, занимаващи се с ремонт на самолети и произвеждане на части за тях, фабрики за трактори и коли, корабостроителници и инженерни бюра.

" Днешните стъпки в допълнение ще лимитират опциите на Путин да води тази варварска война и ще ни оказват помощ да осуетим опитите на Русия да заобиколи глобите ", цитира Ройтерс думите на американския финансов министър Джанет Йелън.

Според Ройтерс държавният секретар Антъни Блинкен е обяснил, че глобите включват членове на интернационална мрежа, която добива задгранични съставни елементи за съветския производител на разследващи безпилотни летателни апарати " Орлан ".

Освен това, съгласно Ройтерс, американските управляващи са добавили цели нови браншове на съветската стопанска система в листата на подзаконовите наказания, което разрешава налагането на наказания на всяко физическо или юридическо лице, работещо в тези браншове.

В петък сутринта Обединеното кралство разгласи включването на още 86 лица и компании в листата със наказания.

На срещата на върха на Г-7, която продължава до неделя в Хирошима, Япония, водачите на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада ще обсъдят политиката на наказания против Русия и най-много битката против заобикалянето на глобите. Очаква се на срещата  Володимир Зеленски. Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц също акцентира, че тъкмо заобикалянето на глобите би трябвало да бъде във фокуса на вниманието на западните страни.
 Байдън поддържа образованието на F-16 за украински водачи на срещата на Г-7
Байдън поддържа образованието на F-16 за украински водачи на срещата на Г-7

Обучението за F-16 ще се организира в Европа и евентуално ще стартира през идващите седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР