В петък телевизията ТВ+ спря предаваниятси и новинарските емисии заради ...

В петък телевизията ТВ+ спря предаваниятси и новинарските емисии заради

Булсатком с официална информация за спирането на ТВ+

 В петък малкия екран ТВ+ спря предаваниятси и новинарските излъчвания поради проблеми с Булсатком.  От медията споделиха, че не са получавали заплащанията за своето наличие от  " Розенфелд и Ко " – компанията-собственик на малкия екран, дъщерна на кабелния оператор " Булсатком ". Ето обаче радикално особеното пояснение на най-стария доставчик на платена телевизия в България:

" В петък, 23 април 2021 година, в медиите бе оповестена информация, касаеща Булсатком - най-големият снабдител на платена телевизия в България. Компанията бе упрекната като съществена причина за прекратяването на лъчение на излъчвания и новинарски излъчвания по TV+, като информацията бе споделена в обществените мрежи от водещия на предаването " Денят с Веселин Дремджиев “.

Във връзка с погрешна информация, която не престава да се популяризира в общественото пространство, заявяваме, че " Розенфелд и Ко “  не е дъщерна компания на Булсатком. Спрямо Търговския указател " Розенфелд и Ко “ е акционерно сдружение с автентичен притежател и мажоритарен акционер Георги Николаев Пашов и през февруари 2021г. комерсиалното дружество на " Розенфелд и Ко “ е заложено в интерес на Първа Инвестиционна Банка като поръчителство на отговорности по контракт за банков кредит в интерес на трети страни, измежду които не са Булсатком ЕАД и неговият едноличен притежател Булсатком Инвестмънт Лимитид.  

Новото управление на Булсатком не е съумяло да реализира контакт през последната година с господин Пашов. 

" Розенфелд и Ко “ също не е излъчило за последната година легален представител, който да е акредитиран да взима решения по договорните връзки с Булсатком ЕАД.

Договорът сред Булсатком и " Розенфелд и Ко “ е заварено състояние отпреди преструктурирането на сдружението и в протежение на година новото управление на Булсатком се пробва да реализира рационални пазарни условия и да минимизира рисковете, свързани с комерсиалните марки, с които оперира " Розенфелд и Ко “. Правата върху комерсиалните марки са регистрирани на разнообразни частни и юридически лица от " Розенфелд и Ко “ и  сдружението до този миг не е предоставило доказателства пред Булсатком, че са акредитиран ползвател. 

Булсатком най-отговорно декларира, че решението да забави заплащанията си към " Розенфелд и Ко “ е подбудено от желанието ни да изпълним ефикасен разговор и да се обединим към решение, което да дава отговор на пазарната обстановка и да минимизира рисковете на Булсатком, свързани с разпространяването на канал с неизяснени условия към комерсиалната марка. 

Булсатком беседва с журналиста Веселин Дремджиев след прекъсването на предаването му с предложение за обезпечаване на различно студио за лъчение, само че както се разбра по-рано през днешния ден, TV+ са решили да уважат договорните връзки с господин Дремджиев и да възстановят излъчването на предаването му. "

Източник: varna24.bg