В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия е

...
В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия е
Коментари Харесай

Съученици на дванадесетокласника с пистолет в час: Пречи на работата, има агресивно поведение и се държи неадекватно

В петък стана ясно, че дванадесетокласник от Френската гимназия е влезнал в час с газов револвер, измежду инспекция от страна на полицията се оказа, че момчето има позволение за владеене на оръжие. Неговите съученици разгласиха в обществените мрежи своя позиция, в която споделят, че това не е първият случай, в който момчето влиза въоръжено в час, както и че има проблематично държание. Според описа на момчето, стояло зад него, младежът е влезнал в часа, седнал е на чина и е почнал да си рови в раницата.

" Обърна се, извади си нещо от там и видях с крайчеца на окото ми, че си рови в шапката. Вече беше преместил другото в раницата. Мъгляво ми е, не съм сигурен за момента, когато видях оръжие. Поисках да изляза до тоалетна и бях в суматоха какво да върша. Същевременно различен съученик беше към този момент излязъл и ме прикани да дойда с него до управлението, с цел да ги осведомяваме ", съобщи той пред Нова тв.

Съучениците му споделят, че неведнъж момчето е давало индикации за персонален проблем и особености към държанието му. " Пречи на работата в час още от предходната година, има нападателно държание и се държи несъответстващо. Този проблем беше неглижиран много дълго и се усещаме несигурни в образователната среда. В съответния час не ни е заплашвал, само че ни тормози скришното зареждане на револвера. Той не знаеше, че знаем, до момента в който не пристигнаха да го изведат ", описа очевидка. И добави, че е чувала да носи ножове и боксове.

Друга негова съученичка твъди, че има информация за персонални проблеми на момчето с много хора. Според младежите края на декември е бил отхвърлен след съвет, само че не знаят за какво.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за терзания, тъй като е стеснен достъпа в гимназията. " Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отхвърлен от учебно заведение с моя заповед. Със самия възпитаник се работи от към година по неговото прочувствено несигурно държание. Нямам отговор от фамилията и обществените служби, които съм уведомила. Още през ноември ученикът има предизвестие за пренасяне. Това е първият случай, в който е отхвърлен. Не получихме никакво подпомагане от страна на родителите, три пъти сме писали до обществените, няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, тъй като е в 12 клас, родителите се пробват от два дни да му намерят ново учебно заведение, само че не съумяват. Ако родителите участват на педагогическия съвет, той може да мине на самостоятелно образование ", изясни тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР