В петък облачността ще се увеличава и до вечерта ще

...
В петък облачността ще се увеличава и до вечерта ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 3 декември

В петък облачността ще се усилва и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно денем от запад ще завали. Ще продължи да духа сдържан, северно от планините и в източните региони мощен стремителен вятър от юг-югозапад, съобщи БГНЕС.

Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, в Източна България и Предбалкана, където ще духа до сдържан южен вятър до 8 градуса. Дневните температури ще са високи. Максималните ще са сред 10 и 15 градуса, в източната половина от страната ще доближават 17 – 18 градуса. След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира внезапно намаляване на температурите, дъждът ще минава в сняг. На доста места в планинските региони и западната част на Дунавската низина ще има заледявания.

За София оптималната температура ще бъде 10 градуса, по Черноморието 17-19, в северните региони 16-17 градуса, в Южна България сред 15 и 18 градуса. Жълт код за мощен вятър е разгласен в 18 области на страната. Очаква се вятърът да е с пориви до 25 м/с.

В събота ще има превалявания от дъжд, по високите елементи от дъжд и сняг, а температурите внезапно ще паднат и ще бъдат сред 4 и 7 градуса.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР