В петък министрите на здравеопазването на страните от Европейския съюз

...
В петък министрите на здравеопазването на страните от Европейския съюз
Коментари Харесай

Здравните министри на ЕС търсят общ подход за четвъртата доза

В петък министрите на опазването на здравето на страните от Европейския съюз ще се опитат да изведат обща позиция във връзка с слагането на четвърта доза от имунизациите против ковид. Дискусията идва на фона на внезапното увеличение на инфектираните, провокирано от разновидността Омикрон, съобщи Ройтерс.

Министрите ще обсъдят използването на четвъртата доза, се споделя в прессъобщение от френското председателство на Европейски Съюз, което провежда видеоконференцията за здравните министри в къс период.

Унгария и Дания към този момент взеха решение да оферират четвърта игла. Копенхаген я до момента в който унгарското държавно управление сподели, че всеки може да я получи след консултация с доктор.

предишния месец. Така тя стана първата страна, която ползва така наречен втори бустер.

По-богатите страни взеха решение да ускорят разпространяването на третите дози на фона на вълната от нови случаи, породени от по-заразния вид, само че остават разграничени по въпроса за четвъртата. Мнозина считат, че са нужни повече данни, преди да се вземат решения по този въпрос.

Френското председателство съобщи, че видеоконференцията има за цел да откри общ метод на равнище Европейски Съюз във връзка с тактиките за ваксиниране. На срещата ще бъде разисквана и координацията на други Covid политики, в това число възможни нови взаимни покупки на ваксини.
 ЕМА не е уверена в потребността от четвърта доза ваксина против Covid-19
ЕМА не е уверена в потребността от четвърта доза ваксина против Covid-19

Все още няма данни в поддръжка на този подход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР