В петък жените почитателки на футбола наблюдаваха любимия си спорт

...
В петък жените почитателки на футбола наблюдаваха любимия си спорт
Коментари Харесай

За първи път жените в Саудитска Арабия бяха допуснати до футболен мач


В петък дамите почитателки на футбола следиха обичания си спорт онлайн от стадиона в саудитския град Джида, трансформирайки се в първите представители на нежния пол, получили това право. В "Туитър" локалният вестник "Оказ" даже разгласява фотоси на фенките, носещи зелени и бели шалове в поддръжка на своя обичан тим. Двата тийма пък пуснаха особено понижение на тениски за дамите поддръжници, присъстващи на петъчната им игра.

Около 10 000 места бяха отредени за дамите и задачите фамилии в "Крал Абдула Спорт Сити" в Джеда за локалния мач сред "Ал Ахли" и "Ал Батен" - един от трите дуела, за които саудитски управляващи дадоха разрешение на дамите да участват този месец. Другите два са планувани за събота в столицата Рияд и за 18 януари в Дамам.

През октомври Саудитската държавната организация по спорта разгласи, че три стадиона, които до момента са били единствено за мъже, ще бъдат готови да посрещнат цели фамилии. За задачата бяха построени и специфични места за сядане и влизане.

Вярва се, че могъщият принц Мохамед бин Салман е застанал зад концепцията, защото се стреми да отвори страната си и да промени образа й. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР