В петък държавният секретар на САЩ Майк Помпео осъди действията

...
В петък държавният секретар на САЩ Майк Помпео осъди действията
Коментари Харесай

Помпео: Китай осъди на смърт автономията на Хонконг

В петък държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео осъди дейностите на Китай да поеме законодателството в региона на националната сигурност в Хонконг, като ги назова смъртна присъда за автономията, която Пекин даде обещание на територията , оповестява АП.

Мярката, импортирана в петък в деня на разкриване на националната законодателна сесия на Китай, е изрично подложена на критика от продемократични законодатели в полуавтономния Хонконг.

Помпео разгласи, че Китай " едностранно и случайно постанова на законодателството за национална сигурност на Хонконг ".
 Китай може да поеме цялостен надзор над Хонконг
Китай може да поеме цялостен надзор над Хонконг

Пекин ще прокара изчерпателен закон за националната сигурност в Хонконг

" Хонконг процъфтява като бастион на свободата . Съединени американски щати настоятелно приканват Пекин да преразгледа пагубното си предложение , да съблюдава интернационалните си отговорности и да зачита високата степен на автономност на Хонконг, демократичните институции и гражданските свободи, които са от основно значение за запазването на специфичния му статус според американското законодателство ", изяснява Помпео в декларация.

Той разяснява, че решението да се пренебрегва волята на хората от Хонконг ще бъде гибел " за високата степен на автономност, която Пекин е заречен за Хонконг " в границите на съглашение, известно като китайско-британската взаимна декларация.

Предложеният законопроект има за цел да забрани сецесионната и подривна активност, както и задграничната интервенция и тероризма. Той идва след месеци демонстрации за народна власт предходната година .
 Китай многозначително изпусна думата
Китай многозначително изпусна думата " спокойно " преди " наново обединяване " с Тайван

Китай нямало да допусне самостоятелност на Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР