В петък (21-ви май) родопското село Момчиловци ще отбележи своя

...
В петък (21-ви май) родопското село Момчиловци ще отбележи своя
Коментари Харесай

50-годишнште юбиляри на Момчиловци даряват барелеф на Пичура

В петък (21-ви май) родопското село Момчиловци ще означи своя празник. Денят ще стартира с архиерейска Света литургия, отслужена от Смоленския свещеник Висарион в 185-годишната ни черква " Св. Св. Константин и Елена " във връзка храмовия празник.
Официалното разкриване на празника ще е в 17.30 часа.
„ Тогава ще изпратим 14-те зрелостници на Момчиловци, а те ще поведат абитуриентското хоро. Ще поздравим 50-годишните юбиляри, които тази година ще дарят на селото барелеф на емблематичния момчиловски музикант Тодор Пичуров - Пичура, и ще извият наборно хоро. За положителното въодушевление на всички ще се погрижат Ваня Вълкова и оркестър " Млади тракийци " “, заяви кметът на селото Сийка Суркова.
Тази година на 12-ти май месец се навършиха 100 години от рождението на незабравимия родопски музикант – кларнетист Тодор Пичуров. Барелефът му ще е до кръста - свирещ на кларинета, ще е от дялан камък и ще бъде инсталиран на стената от дясната страна на читалището.
На идващия ден от 13 часа ще се състои церемониален водосвет и курбан за здраве в параклис „ Св. св. Константин и Елена “ край Момчиловци. Веселието е поверено в ръцете на Нина Иванова и оркестър „ Карлък бенд “.
Вечерта преди 24-ти май от 20,30 часа е планувано факелно шествие на учениците от локалното учебно заведение и малчуганите от детската градина във връзка  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР