В Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция, съобщиха от

...
В Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция, съобщиха от
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Перник, полицията разследва купуване на гласове - 112

В Перник се организира огромна профилирана полицейска интервенция, оповестиха от локалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Резултатите до ранния следобяд - тествани са 130 моторни транспортни средства и над 230 пасажери. Проверени са и пет престъпно проявени лица. В търговски обект в града е открита противозаконна лихварска активност, конфискувани са описи с имена, пари и дебитна карта. Разследването продължава и на други адреси, свързани с обекта.

В различен търговски обект също е открита тетрадка със описи. Образувани са досъдебни производства и за двата случая, като ще се ревизира дали са предлагани подкупи за гласоподаване за избрана партия против опрощаване на задължения.

Специализирана полицейска интервенция против пазаруването на гласове е извършена и в Козлодуй, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на полицейските дейности, към 22 часа, в региона на Козлодуй бил спрян лек автомобил „ Рено Меган ", ръководен от 34 - годишен локален гражданин. При последвалата инспекция униформените разкрили в колата два хартиени листата с персонални данни на хора от региона и информация за разнообразни парични суми.

Мъжът е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.167, ал.2 от Наказателен кодекс, работата по което продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР