В периода между февруари и март тази година, в държавите,

...
В периода между февруари и март тази година, в държавите,
Коментари Харесай

Постигането на компромис е начин да се защитят интересите на всички в бизнеса с имоти

В интервала сред февруари и март тази година, в страните, които не са част от еврозоната или не са в условия на валутен ръб, се следи обезценяване на локалните парични единици от към 10%, демонстрира разбор на Colliers по отношение на благоприятни условия и провокации за Централна и Източна Европа в условия на изключително състояние. Румънската проливам прави изключение със спад от 1%, дължащ се главно на намесата на централната банка. Тъй като цените на наемите в множеството страни в ЦИЕ са избрани в евро, това може да затрудни в допълнение някои наематели, изключително тези, чиито доходи са в локална валута (CZK, PLN, HUF & RON).

Заедно с насилствените и доброволни затваряния на обекти в областта на търговията, храните и напитките, развлекателната промишленост, офисите, както и някои индустриални предприятия, с цел да се резервира здравето на хората, това обезценяване обременява в допълнение притежателите и наемателите на парцели, изяснява Кевин Търпин, Регионален шеф изследвания, Colliers Централна и Източна Европа.

Това е една нова и неразучена до момента територия. Пандемията и обвързваното с нея изключително състояние лимитират реализирането на нормалните работни процеси за доста хора и бизнеси. В тази връзка, постигането на общ компромис - допустимо най-хубавият в тежка обстановка, позитивно е метод да се защитят ползите на всички в дълготраен проект.

От една страна, притежателите на парцели разбираемо ще изискат да получат наемите си, с цел да защитят своите вложения. От друга, наемателите ще би трябвало да подсигурят бъдещето на своя бизнес и чиновници. Във всички сегменти на пазара на недвижими парцели съществува и такава вероятност, в която в постройките липсват компании, които да ги употребяват, а за фирмите няма здания, в които да реализират активността си, само че тя не е мечтана обстановка за никоя от страните в този комплициран бизнес.

И в този случай може да се откри излаз. Разсрочването на банкови заеми и други финансови ограничения, в това число държавна помощ в поддръжка на стопанската система, се приготвят и ще бъдат или към този момент са въведени в страните от Централна и Източна Европа. "Докато тези ограничения и резултатът от тях станат изцяло ясни е значимо да намерим работещи решения, които да ги добавят, защото можем да предположим, че каквато и да е поддръжката, то тя няма да докара до магическо позволение на казуса ", споделя Люк Доусън, изпълнителен шеф и управител финансови пазари, Colliers ЦИЕ.

Вместо непосредствено пускане на правни разногласия за заплащания, следим към този момент случаи, в които наемодатели разискват даване на отсрочвания или други принадлежности за краткосрочна поддръжка. От своя страна, наемателите се чака да предложат удължение на договорите си или отместване на благоприятни условия за преустановяване в отговор на тези на ограничения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР