В периода август-ноември пазарът на жилищни наеми в София е

...
В периода август-ноември пазарът на жилищни наеми в София е
Коментари Харесай

Наемите скачат тази есен заради 2 измами

В интервала август-ноември пазарът на жилищни наеми в София е най-динамичен и броят на наемателите нараства в пъти. Това предизвика част от наемодателите да завишат цените с 5-15%, а наемателите от своя страна да вземат бързи и рискови решения с ред взаимни отстъпки, написа www.economy.bg.

Това се показва в разбор на организацията за недвижими парцели Antre, профилирана в отдаването чартърен и покупко-продажбата на парцели за физически лица. Оттам изброяват главните аргументи за увеличението на наемателите на пазара, а точно:

- започването на образователната година за студенти и възпитаници от провинцията;

- промяната на местоработата, където септември-ноември е също най-силният интервал за организациите по подбор;

- промяната на учебни заведения и детски градини за фамилните хора.

Това значи, че наемателите разполагат с лимитирано време за наемане, избран стандарт на живот и закрепени месечни приходи, надлежно и разноски, изясняват от организацията.

Основната неточност, която съгласно Antre вършат доста наемодатели, повлияни от подвеждащи и манипулативни разгласи и организации, е да разгласят цена с 10-25% над действителната.

От такава договорка имат изгода единствено брокерите и организациите, тъй като получават по-голяма комисионна и апартаментът ще бъде още веднъж на пазара през зимата или пролетта, когато наемателите евентуално ще го освободят поради несъответстващата цена.

От Antre предлагат на наемодателите от една страна да се съветват с потвърдени специалисти в региона при установяване на цената, а от друга, когато попаднат на точните наематели, да помислят за понижаване на наема с 5-10%, с цел да имат успокоение и сигурна рентабилност най-малко за година напред.

Изключително бдителни би трябвало да са притежателите на жилищата към една дребна група „ наематели “, които незабавно се съгласяват на изискванията от притежателя без значение, какви са. Причината е, че задачата на тези „ наематели “ не е използването на жилището, а използуване с обзавеждането и движимостите в жилището, показват още от Antre.

Наемателите от своя страна би трябвало да са наясно, че заради динамичността на пазара са в по-неизгодната позиция.

Те би трябвало да внимават, както за подвеждащи разгласи на част от организациите, по този начин и с прекомерно общителните притежатели. От организацията поучават наемателите да ревизират организациите и в случай че попаднат на такава с повече от 3 неакутални разгласи в реклама, да бъдат извънредно внимателни.

Също по този начин, да внимават, когато един притежател желае капаро/предплата, което остава в него, без да е посочил нотариален акт и пълномощие от притежателя и без да е издал платежна квитанция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР