В периода 2018-2022 година температурата на въздуха на планетата ще

...
В периода 2018-2022 година температурата на въздуха на планетата ще
Коментари Харесай

Климатолози предрекоха: През следващите 5 години ще се изпържим, жегата ще е неистова

В интервала 2018-2022 година температурата на въздуха на планетата ще бъде по-висока от междинната. При това броят на климатичните върхове със знак " + " значително ще се усили. До този извод доближиха учените климатолози от университета в Брест във Франция и от Метеорологическия институт на Холандия въз основата на климатичен модел, построен въз основата на математически правила.


По думите на учените, междинната температура на въздуха през идната петилетка ще бъде над нормата с 0.1°С, което ще усили сушите, горещите талази и другите естествени аномалии. Очаква се, че обстановката ще се възстановява едвам след 2022 година, въпреки водата в океаните още дълго да остане пренагрята.
Климатолозите разясняват, че едно от най-неприятните последици от световното стопляне ще бъдат точно естествените аномалии, т.е. продължаващи цяла седмица проливни дъждове или необясними интервали на суша.

За страдание честотата на въпросните феномени, предсказват експертите, в бъдеще единствено ще пораства и предвид на бъдещото развиване на световното стопляне ще обгръща все по-големи територии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР