В периода 20-22.01.2020г. служители на специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР,

...
В периода 20-22.01.2020г. служители на специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР,
Коментари Харесай

Антимафиоти нанесоха жесток удар срещу кабелните пирати ВИДЕО

В интервала 20-22.01.2020г. чиновници на профилиран отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП-МВР, дружно с Дирекция „ Жандармерия “ -ГДНП, специалисти от Министерството на културата, Комисията за контролиране на известията и Национална агенция за приходите, направиха инспекции на активността на два интернет доставчика, опериращи на територията на област Кърджали.

Действията са осъществени под управлението на Районна прокуратура – Кърджали и шефа на отдел "Компютърни закононарушения " към ГДБОП Явор Колев.

Предмет на инспекцията бе установяването на нерегламентирано разпространяване на редица телевизионни стратегии без нужното по закон единодушие на правоносителите.

В хода на инспекцията е установено разминаване сред брой клиенти и подписани контракти с крайни консуматори. Иззети са голям брой документи и компютърно-информационни данни, касаещи активността на сдруженията във връзка с даване на телевизионни стратегии и финансовата активност на сдруженията.

По случая са формирани две досъдебни производства за осъществени закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност. Констативни протоколи са били формирани и от присъстващите на инспекцията Национална агенция за приходите, КРС и Министерството на културата.

Проведените интервенции са част от тактиката на страната за засилено противопоставяне на нарушаванията на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност и извеждане на сдруженията опериращи в областта на даването на телевизионни стратегии до краен консуматор от така наречен “сив” бранш, с което се нанасят големи финансови вреди освен на правоносителите, само че и на бюджета на страната.

През последните две години страната ни бе извадена от отрицателния бдителен лист „ Специален 301 “ на Департамента по търговия на Съединени американски щати като резултат от координираните взаимните дейности сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата на Република България за противопоставяне на този тип незаконна активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР