В периода 15-17.11.2022 г. в гр. Копенхаген, Дания, Българска агенция

...
В периода 15-17.11.2022 г. в гр. Копенхаген, Дания, Българска агенция
Коментари Харесай

БАИ представи България, като иновативна и дигитална инвестиционна дестинация по време на Innovation Roundtabl

В интервала 15-17.11.2022 година в гр. Копенхаген, Дания, Българска организация за вложения (БАИ) взе участие в Innovation Roundtable Summit 2022.
 

Innovation Roundtable Summit провежда над 150 огромни корпоративни събития в Европа, Съединени американски щати и Китай от 2008 година насам. Форумът е с построена мрежа от над 100 мултинационални компании с фокус в региона на нововъведенията, предоставяйки неповторима среда за изчерпателен разговор и обмяна на скъп опит в работата сред компании и институции.
-->
 

По време на присъединяване си, екипът на БАИ направи презентация на тематика „ Иновациите и цифровите решения: Двигател за развиването на българската стопанска система “, като бяха показани опциите, които България дава, като капиталова дестинация и място за развиване на бизнес, просвета, развойна активност и нововъведения.

В рамките на форума господин Богдан Богданов, изпълнителен шеф на БАИ, беше модератор на кръгла маса на тематика „ Как могат корпорациите да си сътрудничат с първокласни институти  за изкуствен интелект и технологии в България? “. Участие взеха над 60 представители на бизнеса и научната общественост. По време на кръглата маса беше подложен акцент и върху първия в Източна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), който се намира в България.

В Innovation Roundtable Summit участваха над 600 специалисти по нововъведения, работещи в огромни интернационалните корпорации, като GOOGLE, AMAZON, MICROSOFT, DHL, VOLVO Group, SIEMENS, BASF, BOSCH, SAP, AIRBUS, ABB, P&G, MARS и доста други, които посетиха специфичния щанд на организацията и им бяха показани изискванията и опциите за вложение, пускане и развиване на бизнес в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР