В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за

...
В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за
Коментари Харесай

В Павликени започна кампанията за плащане на местни данъци за 2022 г.

В Павликени стартира акцията за заплащане на локални налози за 2022 година Първият, внесъл налози за тази година беше Соня Крънчева. Кметът на общината инж. Емануил Манолов посрещна първите данъкоплатци, пристигнали пред гишетата на данъчната работа при започване на работния ден.
Подаръци-рекламни материали, по традиция бяха връчени персонално на първите 10 жители персонално от градоначалника, дружно със заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, шефа на дирекция “Бюджет, локални доходи и общинска благосъстоятелност ” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и локални доходи ” Тодор Боев.
В идващите две седмици всички поданици ще получат по пощата на адреса си за преписка уведомленията за размера на локалните налози, които дължат. Гражданите могат да заплатят данъка и преди да получат известията.
Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април.
Начините за заплащане и банковите сметки ще бъдат посочени в уведомленията. Плащането на налога върху недвижимите парцели, таксата битови боклуци и налога върху моторните транспортни средства може да се извърши на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври.
За 2022 година заплащането на налози и такси може да се прави на каса в отдел „ Бюджет и локални доходи “, ул. „ Съединение ” №4, в касите в кметствата, в брой и посредством ПОС терминал, във всички банкови клонове посредством банков превод по сметка на Общината, в офис на „ Изи пей “ АД, посредством iCard или посредством пощенски запис. Гражданите могат да наредят заплащането и по електронен път, в случай че разполагат с електронно банкиране към банковите си сметки.
Проверка на отговорностите може да се направи на интернет страницата на Община Павликени, секция „ Местни налози и такси “. За задачата е нужно лицето да вкара ПИН код. Услугата за издаването му е безвъзмездна и се дава от общинската данъчна работа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР