В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят на

...
В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят на
Коментари Харесай

Очаква се нов закон, за по-строг контрол на горене на отпадъци

В първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за околната среда, с които се стяга контролът върху изгарянето на боклуци, съобщи БГНЕС.
Новите текстове, импортирани от депутати от ръководещото болшинство, задължават всички съоръжения за горене на боклуци, без значение от техния потенциал, да минават през процедурата по наложителна оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). На наложителна Оценка на въздействието върху околната среда ще подлежат и така наречен пробни съоръжения.
През миналите две години това се е случвало единствено с едно съгласувателно писмо от страна на способния орган, което не подсигурява в задоволителна степен, че са регистрирани всички вероятни опасности и е обезпечена добра отбрана на околната среда, безапелационни са вносителите.
Приемането на препоръчаните текстове ще докара до усилване на превантивния надзор, в това число ще внесе утешение измежду обществото, което е мощно обезпокоеното от изнесените случаи, свързани с опасения за нерегламентирано изгаряне на боклуци или работа на инсталациите при забранен режим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР