В първото си телевизионно обръщение след избухването на пандемията с

...
В първото си телевизионно обръщение след избухването на пандемията с
Коментари Харесай

Меркел сравни мащабите на коронавируса с Втората световна война

В първото си телевизионно послание след експлоадирането на пандемията с COVID-19 немският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се съобщи, че коронавирусът е най-голямото предизвикателство за Германия след Втората международна война (1939-1945).

В своя тирада пред нацията Меркел прикани съгражданите си да лимитират до оптималната степен обществените контакти, с цел да преборят световната болест. По думите ѝ никоя от ограниченията на властта няма да проработи, в случай че самите хора не положат старания, започвайки от себе си.

Германски институт: Пандемията от ковид ще затихне до две години

,,Това е съществено, тъй че и вие бъдете сериозни'', моли немският канцлер.

,,От края на Втората международна война Германия не е била изправяна пред такова предизвикателство, което да изисква от нас да бъдем единни и да действаме в името на общата взаимност. Следващите седмици ще бъде още по-трудно'', уточни канцлерът.

,,В целия свят върви усилена изследователска работа, само че за момента няма нито терапия против ковид, нито ваксина. Докато това е по този начин, е значимо единствено едно – да забавим разпространяването на вируса, с цел да спечелим време'', посочи още канцлерът.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР