В първото си обръщение след загубата на парламентарните избори в

...
В първото си обръщение след загубата на парламентарните избори в
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията: Това бе изборна касапница

В първото си послание след загубата на парламентарните избори в Албания водачът на Демократическата партия Люлзим Баша съобщи, че изборите на 25-ти април са били „ изборна касапница”, съобщи БНР.

Той упрекна водача на социалистите Еди Рама, че е употребявал " мръсни " пари за акцията. Баша съобщи, че изборите нямат нищо общо с демокрацията, че има вяра в успеха, която ще възвърне демокрацията в Албания, само че че тяхната борба не е задоволителна:

„ Тези избори нямаха нищо общо с демокрацията. Влязохме в тази борба не с политически конкурент, а с режим, който направи всичко, с цел да унищожи честната изборна конкуренция. Те са трансформирали конституцията и изборния кодекс в нарушаване на всички правила. Десетки хиляди невалидни гласове, най-големият брой до момента – съставлява два пъти разликата сред двете партии. Хвърлени са милиони евро за осъществяване на най-голямото пазаруване на гласове, което опорочава волята на електората”.

Баша добави, че Рама е сътрудничил и продължава да си сътрудничи намерено с представители на незаконния свят: „ Еди Рама си сътрудничи и продължава да си сътрудничи намерено с представители на престъпността като Том Доши, против който се разгласи целият либерален свят. Той включи в листите си представители на престъпността. Въпреки всичко това - ние донесохме огромно достижение на демокрацията в Албания, " сподели Баша. Том Доши е в " черния лист " на Съединени американски щати, заради което американският дипломат Юри Ким настоя кандидатурата му за народен представител да не бъде призната от ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР