В първия старт за сезон 2020 в MotoGP шесткратният световен

...
В първия старт за сезон 2020 в MotoGP шесткратният световен
Коментари Харесай

Маркес: Не знам как спечелих три състезания през 2021 година

В първия старт за сезон 2020 в MotoGP шесткратният международен първенец в кралския клас Марк Маркес падна тежко в самия завършек на надпреварата и счупи своята дясна ръка. Тази травма на практика извади испанеца от екшъна до края на сезона, а той направи своето завръщане в третия кръг от сезон 2021 в Португалия.

В хода на 2021 година водачът на Хонда съумя да завоюва три надпревари, като и трите бяха на писти с най-вече леви завои - „ Заксенринг “ в Германия, „ Пистата на Америките “ в Остин, Тексас и „ Мизано “ в Италия. На тях натоварването върху контузената дясна ръка бе много по-малко, което позволяваше на испанеца да натиска в по-дълъг интервал от време, с цел да стигне до успехите.

В изявление за списанието GQ Маркес съобщи, че и до ден сегашен не съумява да си изясни по какъв начин тъкмо е съумял да стигне до тези три победи на фона на своето физическо надпревари. Той също по този начин разяснява и своето показване в Гран При на Испания предходната година, когато съумя да приключи четвърти на „ Херес “, макар че още веднъж имаше физически проблеми.

„ Честно, не знам по какъв начин съумях да печеля тези три надпревари през 2021, само че по-малко ясно ми е по какъв начин приключих трети на „ Херес “ през 2022, тъй като тогава нито се бях концентрирал в съревнование, нито бях в оптимална физическа форма. Когато предишния сезон стигнахме до надпревари в Португалия и Испания при започване на годината аз просто се изключих, тъй като не устоях. Тогава отидох при моите доктори в Мадрид и им споделих, че нещо не е наред в ръката ми “, изясни Маркес.

В следствие се оказа, че неговата раменна кост бе зарастнала по неверен метод, което наложи нова интервенция в края на месец май, след която Маркес пропусна още шест надпревари. Първоначално се смяташе, че испанецът ще пропусне всички стартове до края на 2022 година, само че той направи своето завръщане в Гран При на Арагон, а единствено седмица по-късно в Япония завоюва и своя първи полпозишън от 2019 година насам.

В същото изявление Маркес разкри, че не е можел да се зарадва много-много на успехите си от 2021 година поради болката, която е изпитвал в ръката си след тях, изключително когато адреналинът му спадна.
 Догодина идва сериал за Марк Маркес Догодина идва сериал за Марк Маркес
„ Печелех и плачех. Обикновено когато печеля по-късно има празненства, празненства и занимателни моменти със фамилията ми. Не и тогава. Тогава единствено страдах и изпитвах болежка в ръката си, болежка, която в никакъв случай няма да не помни “, изясни Маркес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР