В първия работен ден от новата седмица валежите ще започнат

...
В първия работен ден от новата седмица валежите ще започнат
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 14 юни

В първия работен ден от новата седмица преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще намалее на доста места до най-вече ясно време. Това заяви за Агенция " Фокус " Виктория Клещанова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще отслабне, ще е сдържан от северозапад.
Преди обяд ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали временен дъжд, тук-там - съпроводен с гръмотевици. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 23°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. Около обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по южното Черноморие - съпроводени с гръмотевици. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще е забележителна, към и след обяд - купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 2000 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, а на 2000 метра - към 4°.
През идващите дни в Западна България ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в планините ще превали и прегърми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР