В първия кръг от новото футболно първенство стартира кампанията Червен

...
В първия кръг от новото футболно първенство стартира кампанията Червен
Коментари Харесай

Червен картон за футболните хулигани

В първия кръг от новото футболно състезание започва акцията " Червен картон на футболните хулигани ", която се провежда от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Професионалата футболна лига. Преди мачовете тимовете от Първа професионална лига ще излязат на терена облечени с фланелки с надпис " Червен картон на футболните хулигани ". Преди първия съдийски сигнал футболистите ще смъкват фланелките и ще ги хвърлят измежду публиката.

През миналата седмица капитаните на тимовете с най-многобройна аудитория - Божидар Митрев (Левски), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Лъчезар Балтанов (Ботев Пд), Бирсент Карагарен (Локомотив Пд) и Мартин Райнов (Берое) първи поддържаха акцията, като се снимаха с фланелките, които ще бъдат хвърлени измежду публиката преди срещите от първия кръг. Към тях се причислиха и капитаните на първенеца Лудогорец - Светослав Дяков и на носителя на Купата на България Славия - Георги Петков.

Лидерите на водещите ни тимове се сплотиха към мнението, че наред със законовите промени и подобряването на ограниченията за сигурност, обществото ни има потребност и от такива цивилен акции, които да образуват дейна социална позиция и да възпитават в неотстъпчивост към футболното безчинство.

Водеща роля в тази акция имат футболистите. Целта на уредниците е футболистите да влияят на почитателите посредством своя престиж и известност, с цел да станат стадионите умерено и несъмнено място, където деца и възрастни да се любуват умерено на обичаната игра. Затова още в първия кръг футболистите ще насочат изрично обръщение към публиката, че няма да толерират никакви хулигански прояви от страна на своите почитатели. И че футболните хулигани нямат място на стадиона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР