В първия и единствен общински полигон за обучение по превенция

...
В първия и единствен общински полигон за обучение по превенция
Коментари Харесай

„Колективни средства за защита“ е новият модул на полигона за обучение по превенция на бедствия и аварии на Столична община

В първия и единствен общински полигон за образование по предварителна защита на бедствия и повреди на Столична община към „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са минали към 6000 деца и младежи.

В него към този момент е самостоятелен и нов образователен модул „ Колективни средства за отбрана “. Това осведоми кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в осъществяване на образование на деца от столични учебни заведения. На място участваха и зам.-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, началникът на защитата адмирал Емил Евтимоф, зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

За пет години, от както е основан, полигонът на Столична община обезпечава образно практическо образование за реакция при наводнения, трусове, пожар, както и пътна сигурност. Изключително значимо при разнообразни бедствия е взаимоотношението сред институциите, уточни също кметът Фандъкова. 

Новата обучителна площадка е подземно скривалище и е предопределена за образование на дейности при хипотетична паника или друго злополучие.

В отговор на новите провокации и нашата задача за запазване на живота и здравето на граждани на полигона на Столична община в Панчарево бе самостоятелен новият образователен модул, уточни Красимир Димитров, шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “.

Специализираните познания и умения и съответната реакция в сериозна обстановка могат да спасят човешки живот, което е и една от задачите на обучителната стратегия на столичния полигон.

С цел подкрепяне на процеса на разбиране и осмисляне на всички въпроси, свързани с предназначението и реда за потребление на Колективните средства за отбрана е планувано да се снима учебен филм, който по един внимателен и занимателен метод да пресъздава заемането на подземните укрития в столицата.

Аварийните екипи на Столична община получиха грамоти от кмета на София Йорданка Фандъкова за извънредно сполучливото им присъединяване в плана „ Управление на силите и средствата за отбрана при трусове в Западните Балкани посредством взаимни действия и трансгранично съдействие “ – BALANCE. Участието на софийските екипи бе обезпечен със аероплан „ Спартан “, с който бе превозен модулът за търсене и избавяне към „ Аварийна помощ и предварителна защита “ до летище Тива в Черна гора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР