В първия ден на февруари църквата почита свети мъченик Трифон.

...
В първия ден на февруари църквата почита свети мъченик Трифон.
Коментари Харесай

Празнуваха Трифон Зарезан в Пещера

В първия ден на февруари църквата уважава свети страдалец Трифон. Кметът Йордан Младенов заряза лоза по случай празника на лозаря и даде началото на огромно забавление. Това се случи на крепостта " Перистера ". Лозата пораства край един от входовете на античното барикада над Пещера, където обичайно се избира " Цар " на виното.
На празника участваха доктор Николай Пенев - ръководител на Общински съвет - Пещера, зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галина Стоянова - секретар на общината.> Отец Георги от локалния храм „ Света Богородица ” отслужи водосвет за здраве на лозарите и винарите. Младенов приветства жителите и гостите, като пожела здрава и богата годишна продукция и цялостни бъчви с вино. По остарял национален бит той първи заряза лозата и поля с вино корените й за  благодат. В ритуала по зарязването участваха и формалните посетители на празника.> " Цар " на виното избраха на общинския празник. Майстори и технолози на божествения елексир от " ВП БРАНДС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ " АД оценяваха кои са трите най-хубави проби предоставени за селекция от 21 участници в състезанието за най-хубаво алено вино.
Трето място бе присъдено на Георги Йорданов, втора позиция зае Здравко Моллов.
За " Цар " на виното тази година бе провъзгласен Петър Христов.
Наградите връчи Йордан Младенов. За настроението на присъстващите пещерци и посетители на града се погрижиха солисти и танцова група " Хоп-Троп ". Букет от тематични песни сервира Николай Учкунов.> Вместо с „ Добър ден ” през целия ден в Пещера празнуващите се поздравяваха с „ Наздраве ”.
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР