В партията сме категорични, че няма по-подготвен от Бойко Борисов

...
В партията сме категорични, че няма по-подготвен от Бойко Борисов
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Заложихме на силна надпартийна кандидатура

В партията сме безапелационни, че няма по-подготвен от Бойко Борисов за министър председател. През трите управнически мандата на ГЕРБ отговорността постоянно се е носила персонално от Борисов. Той е потвърдил, че може да се оправя с рецесии и има нужните контакти на интернационалната сцена, с цел да помогне на България в тези тежки моменти. Другата алтернатива беше човек, който е достигнал върха в своята професионална кариера, пациентите му имат вяра и е еднообразно далечен от всички партии. Спряхме се на втория вид и още веднъж поставихме ползите на страната над партията. Заложихме на мощна надпартийна кандидатура, която ще може да сплоти останалите депутати.

Това сподели пред bTV ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която разяснява номинацията на проф. Николай Габровски за министър председател.

„ Аз считам, че ще е доста неприятен сигнал за политическата класа, в случай че откаже диалог по каквато и да е тематика с проф. Габровски. Това държание ще е безразсъдно. Дошъл е моментът да проявим разсъдък и да сложим преди всичко страната. Ние го направихме с нашата кандидатура за министър председател. Да, проф. Габровски няма политически опит, само че може да откри баланс и да развърже политическия възел. Трябва да намерим път и да беседваме, с цел да стане България по-силна. Проф. Габровски ще организира срещи с всички ръководители на парламентарно показаните партии. Ние ще му окажем поддръжка тези срещи да се проведат в Народното събрание почтено и намерено, както и в случай че има потребност от експертност. ГЕРБ имаме управническа стратегия от 140 страници. Надявам се проф. Габровски да беседва първо за цели и политики и едвам тогава да се приказва за състав на кабинета и имена “, добави Атанасова.

„ От Демократична България декларират несъстоятелни причини, с цел да откажат диалози с ГЕРБ. Не може измененията в Изборния кодекс да са опрощение. Тезата, че хартиената бюлетина ни е спряла за Шенген също е несъстоятелна. Все още не е ясно дали президентът няма да наложи несъгласие на измененията и не може аргумент за отвод за диалози да е хартиената бюлетина. Вярвам, че в случай че всички проявим разсъдък, първият мандат ще успее “, приключи Десислава Атанасова.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР