В парламента дебатират възможността България да преговоря за внос на

...
В парламента дебатират възможността България да преговоря за внос на
Коментари Харесай

БСП: С внос на Спутник V само ще помогнем на българските граждани


В Народното събрание дебатират опцията България да преговоря за импорт на коронавирус ваксини отвън авансово контрактуваните от Европейски Съюз. Предложението е на Българска социалистическа партия и бе съответно за съветския препарат „ Спутник “. От ГЕРБ обаче не престават да шикалкавят по тематиката и през вчерашния ден, на здравна комисия, трансформираха текста на предлагането, като от него отпадна името на съответната ваксина и съответната страна. Според социалистите, ръководещите безусловно се опасяват да произнесат името „ Спутник “.

Днес от трибуната концепцията на социалистите още веднъж показа проф. Георги Михайлов от групата на левицата. Той бе безапелационен, че задачата е само да се даде опция на българските жители да се имунизират и да се помогне в обстановка, в която другите ваксини не доближават или се бавят. Социалистът акцентира, че му се желае в днешното, последно съвещание на това Народно събрание, да се реализира единодушие, единомисление и единодушие. Както е написано на постройката на Народното събрание.

Той прикани всички депутати към разсъдък. По думите му предлагането не е за да се помогне на някоя партия или секта, а на българските жители.

Ние не се фиксираме върху съветската ваксина, а върху опцията България да бъдат импортирани ваксини, които да бъдат легализирани, които имат към този момент място в Европейски Съюз и в страни от Европейски Съюз. Това е нашата концепция - да помогнем на българската нация и на държавното управление, което е оторизирано от Народното събрание да се оправя с тези проблеми в този момент и то в този миг. Да се трансферира още веднъж преговорният механизъм към Европейска комисия е безусловно несвоевременно и невероятно да реши този проблем, безапелационен бе проф. Михайлов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР