В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност

...
В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност
Коментари Харесай

Нинова: Имаме праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв.- това е парадокс

В парадоксалната обстановка сме държавното управление да дефинира предел на беднотия от 363 лева и минимална пенсия от 234 лева Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по бюджета на ДОО за 2020 година
Замислете се какво значи това. Правителството споделя: Не може да се живее с приходи под 363 лева “. В същото време споделя на тези хора: Еми добре, но вие би трябвало да го вършиме с 234 лева “ “, уточни още Нинова.
„ Има ли излаз от тази обстановка. Разбира се, господин Адемов е прав дълготрайната визия за излизане е работни места, високи приходи, високи осигурителни вноски,но това изисква години старания за обезпечаване на стопански напредък и високи приходи и събираемост на приходите.
Възрастните хора имат потребност в този момент през днешния ден от тази актуализация . Едното не пречи на другото “, изясни още Нинова.
Тя напомни, че Българска социалистическа партия години наред предлага преизчисляване на всички пенсии . Според нея няма излаз за тези хора.
Тя попита за какво още веднъж парите от концесията на летище „ София “ не отиват в Сребърния фонд, а за покриване на задължения за БДЖ . „ Променете закона, в случай че не желаете да отиват в Сребърния фонд “, съобщи Нинова. Според нея законът си работи, само че ръководещите не го извършват.
„ Между първо и второ четене ще внесем всичко това –аргументирано и финансово обосновано и морално и заслужено изговорено.
Въпросът не е единствено на скъпо или на ниска цена, а на правдивост към възрастните хора , които са дали своя принос за построяването на България и през днешния ден живеят мизерно. Не просто е скъпо да им помогнем, заслужено е да решим този въпрос “, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР