В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ Софийски

...
В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ Софийски
Коментари Харесай

„Етноелектрокласик” -Един различен концерт с класически цигулки от Тунис и Мароко

В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ " Софийски музикални седмици " тези дни един друг акцент притегля вниманието в програмата на фестивала.

На 10 юни (петък), от 19 ч. в НМ „ Земята и хората “ ще се организира едно забавно и нетрадиционно музикално събитие в компанията на Недялко Недялков – дудук, Мануела Бочева – електронна обработка и виртуалното наличие на двама цигулари Зиед Зуари и Хишам Телмуди от Тунис и Мароко.

В акустичната среда след голям брой кристали, в нетрадиционна музикална зала, публиката ще чуе свободните импровизации на дудук на Недялко Недялков върху музиката на цигуларите от Магреб, посредством тяхното особено онлайн присъединяване. Ще звучи комбинация от тон и ритми в обособени тракове, посредством електроакустични обработки на Мануела Бочева, чийто абстрактен план и съвременна идея ще бъдат показани довечера. Акустичните аранжименти ще обгръщат цялата палитра от звуци от типичен и национални принадлежности. Гостите в залата ще преживеят смесицата от музики, стилове и култури с препратки от кавала на Недялко Недялков ту към Балканите, ту към страните от Магреб по едно и също време с модерното звучене на електронните обработки.

Концертът под надпис „ Етноелектрокласик “, който е в програмата на фестивала, отбелязва също и 60 години от българска дипломация в Мароко, което честване се реализира с общителната поддръжка на посолството на Мароко в България.

Фестивалът се организира под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 година
Съорганизатор: Посолство на Република Корея Билети на касата на Зала „ България”, Билетен център НДК, както и посредством: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните сътрудници.
Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР