В отворено писмо от Българската асоциация на заведенията и сдружението

...
В отворено писмо от Българската асоциация на заведенията и сдружението
Коментари Харесай

Вижте новите искания на ресторантьорите

 В отворено писмо от Българската асоциация на заведенията и сдружението на заведенията в България насочиха искане до общините. 

Ресторантьорският и развлекателен отрасъл бе подложен в обстановка да поеме цялата тежест, подбудена от COVID-пандемията.

" Ние сме единственият бранш, който в народен мащаб е под възбрана за работа повече от 6 месеца в последната една година. Това докара до всеобщи банкрути в сектора, струпване на отговорности и извънредно комплицирана обстановка, която към този момент се показва в битка за оцеляване, а не за печелене на дивиденти, каквато е главната функционалност на частния бизнес ", декларира Ричард Алибегов. 

С оглед на опцията и вярата на всички, че от 01.03.2021 година местата за хранене и забавление още веднъж ще могат да работят, само че с понижен потенциал, лимитирано работно време, спомагателни разноски за стерилизация и нерешителен интерес към визити от нашите евентуални клиенти, представителите на сектора се обръщат с зов към общините, а точно:

1. До края на 2021 година таксите за тротоарно право за слагане на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%.

2. Таксите за издадените позволения за удължено работно време през 2020 година да бъдат преразгледани и, надлежно - удължени за интервала на възбраната за работа.

Всички позволения за удължено работно време, получени през 2021 година, да бъдат с 50% понижение на таксата (за общините, които изискват такива спомагателни такси).

3. Наемите на общински парцели, отдавани за предлагането на ресторантьорски услуги, да бъдат редуцирани с 50% до края на 2021 година

4. Да бъдат преразгледани таксите за битови боклуци, а същите да бъдат опростени на 100% за интервала на възбраната за работа.

5. Да се образуват районни антикризисни стопански щабове, в които да вземат участие представители от асоциациите на засегнатите сектори.

Щабовете да заседават два пъти месечно за следене на цялостната конюнктура и смяната в позитивен или негативен проект на дейностите на рестрикциите към бизнеса, ограниченията в поддръжка и възможното приемане на нови оферти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР