В отговор на участието на иконимическия минстър Никола Стоянов в

...
В отговор на участието на иконимическия минстър Никола Стоянов в
Коментари Харесай

Невена Петрова: Това е репутационна война срещу мен и бившия изпълнителния директор на ”Ел Би Булгарикум”

В отговор на присъединяване на иконимическия минстър Никола Стоянов в предаването предходната седмица, Петрова съобщи, че предходното управление на " Ел Би " в никакъв случай не е прекратявало покупките на мляко от български снабдители: " Документи от сдружението могат да го покажат. Имам лист на български снабдители от северозапада, от които не е имало спиране на покупки. Става въпрос за 10 локални производители, дребни фермери, които доставят мляко всекидневно и " Ел Би " събира млякото със личен превоз.

Невена Петрова разяснява още, че в никакъв случай не са саботирали доставките на българско мляко, а през януари т.г. са добавили три нови доставчика, с които и новото управление работи сега. Тя заяви още, че в последния ден на мандата на остарялото управление е направено предплатено заплащане към една от компаниите вносители на мляко и макар изказванията на министъра, че " и досега нито капка не е доставена ", има документи за доставени цистерни на 1.20 лева, която е най-ниската цена в сдружението, т.е. те не престават да работят на цените, контрактувани от някогашния изпълнителен шеф и в същото време споделят, че ние сме работили непозволено ".

 

Според Петрова прокурорската инспекция в " Ел Би " се дължи на това, че тя и някогашният изпълнителен шеф Николай Маринов са упрекнати в непозволени дейности от други хора в контролния орган на сдружението: " Кое е закононарушението - че сме доставили в допълнение количество мляко на допустимо най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То освен се резервира от настоящето управление, а и се понижава още ".

 

По-късно в предаването се включи актуалният шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев, който отговори на думите на Невена Петрова. Той уточни, че фактически част от доставките през м. февруари с българските производители не са прекъснати, само че от тях не е поръчвано мляко за сметка на новите две компании, с които е подписан контракт от цена 1.50лв., 1.53лв. при пазарна цена 1.09лв. Около 70% е поръчвано точно от тези компании. Само 30% е доставяно от българските компании.

 

Русев добави: " Сега ние работим с напълно българско мляко. Неизгодните контракти към този миг не могат да бъдат прекъснати напълно, тъй като сме застрашени от погашение на огромни неустойки. " Той уточни, че цените на продуктите са понижени във фирмените магазини на " Ел Би Булгарикум ". Русев чака цените да бъдат понижени и в огромните вериги, след договаряния с техните управления.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР