В отговор на преследването на китайски изследователи от американските власти

...
В отговор на преследването на китайски изследователи от американските власти
Коментари Харесай

Wall Street Journal гърми: Китай заплаши САЩ със...

В отговор на преследването на китайски откриватели от американските управляващи Китай може да стартира да задържа американци, пишат медиите.

Източници на Wall Street Journal оповестяват, че Пекин е предизвестил американската страна за вероятното задържане на американски жители в Китай „ в отговор на преследването от американското министерство на правораздаването против китайски откриватели, свързани с военните “.

От лятото китайската страна неведнъж е "изпращала предизвестия на американските управляващи и посредством доста канали, в това число посредством посолството на Съединени американски щати в Пекин ".

Китай упорства Съединени американски щати да „ прекратят преследването на китайски учени “. В противоположен случай, както споделиха в Пекин, „ може да се окаже, че американците в Китай нарушават китайските закони “. Държавният департамент и Пекин отхвърлиха да разясняват тази информация, съгласно WSJ. В същото време

Държавният департамент призна, че са вероятни обстановки, когато американските жители няма да могат да изоставен Китай, в случай че бъдат упрекнати от локалните управляващи.

Припомняме, че американските управляващи подхващат дейни стъпки против връзките на китайски учени с Китай. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декларация за ограничение на влизането в страната за редица студенти и учени от Китай.

През август китайски академик беше задържан в Съединени американски щати за нарушение на комерсиална загадка. Преди това служителят от Texas A & M University Ченг Zhengdong бе задържан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР