В отделни изпитни зали работиха на днешните национални външни оценявания

...
В отделни изпитни зали работиха на днешните национални външни оценявания
Коментари Харесай

67 ученици под карантина се явиха на изпитите в 7. и 10. кла...

В обособени изпитни зали работиха на днешните национални външни оценения по математика 17 седмокласници и 50 десетокласници, които са под карантина заради контакт с болен.

По данни на МОН съвсем 106 хиляди възпитаници от VII и X клас са се явили на изпитите.

Около 57 330 седмокласници решаваха 23 задания, 18 от които с избираем отговор. Две задания са с къс свободен отговор. Три са с уголемен отговор, в който учениците трябваше да опишат и аргументират осъществяването на задачата. Те разполагаха с 60 минути за първата част на изпита и с 90 минути за втората.

На изпит по математика през днешния ден се явиха също 48 340 десетокласници. Те решаваха 17 задания - 15 от тях бяха с избираем отговор и две - с уголемен. Учениците разполагаха с 90 минути.

Изпитите по математика наблюдават самостоятелния прогрес на всеки възпитаник и откриват степента на реализирани резултати от образованието, залегнали в образователната стратегия. Това оказва помощ за използване на ограничения и политики за възстановяване на качеството на образованието.

Оценката от НВО в VII клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в VIII клас. С резултата в Х клас учениците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втори гимназиален стадий.

Максималният брой точки на изпитите в VII клас е 100, а в X клас – 50. Резултатите се вписват в удостоверенията на учениците като % от оптималния брой точки.

Срокът за оповестяване на резултатите е 28 юни 2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР