В отделението има нови специалисти и обезпечи денонощен график за

...
В отделението има нови специалисти и обезпечи денонощен график за
Коментари Харесай

Инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас заработи

В отделението има нови експерти и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови произшествия. Информацията е значима както за екипите на Спешна помощ, които би трябвало да реагират бързо при положение на инфаркт, по този начин и за пациенти със сърдечно-съдови проблеми, техните фамилии и техните персонални лекари.

Поставени са и първите стентове на сърце в историята на УМБАЛ Бургас, към този момент регулярно се правят и коронарографии – също активност, непозната досега в държавната болница.

„ Първите хора, които са получили помощ в ангиографската зала на болничното заведение, са незабавни и планови пациенти, при които се е наложила инвазивна диагностика и стентиране, с цел да се обезпечи добра проходимост на съдовете на сърцето “,  разказа началникът на Отделението по кардиология доктор Светослав Гогов. Под негово управление в ангиографската зала работят също доктор Ивица Кръстевски, експерт по инвазивна кардиология,  доктор Денислав Бисеров – специалист-кардиолог и  доктор Гергана Кърцелянска, специализант по кардиология.

В момента екипът наброява 7 експерти по кардиология и трима специализанти, като следва откриване и на още бройки за млади лекари, съобщи БНР.

Под управлението на доктор Иванета Йончева, водещ специалист в сферата на кардиостимулацията, неотдавна част от екипа на УМБАЛ Бургас, вече работи и кабинет за пациенти с пейсмейкъри, дефибрилатори и ресинсхронизиращи устройства, в който те могат да бъдат проследявани и настройвани. Разкрит е също и Консултативен кардиологичен кабинет, в който пациентите ще получат елементарен и бърз достъп до специалистите-кардиолози на УМБАЛ Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР