В организацията влизат работодатели с близо 70 000 служителиТекущата световна

...
В организацията влизат работодатели с близо 70 000 служителиТекущата световна
Коментари Харесай

БРАИТ асоциация обединява 1800 иновативни компании

В организацията влизат работодатели с близо 70 000 чиновници

Текущата международна икономическа рецесия е неповторим късмет за България, считат от БРАИТ
(снимка: CC0 Public Domain)

Иновативните компании се сплотиха в новата работодателска организация БРАИТ (Българска Работодателска Асоциация Иновативни Технологи ) и подадоха документи за присъединяване в Националния съвет за тристранно съдействие.

Стремежът на организацията е да способства за експертния разговор по икономическата и обществена политика на страната, като ускори гласа на високотехнологичния бизнес, който образува конкурентоспособността на българската стопанска система, основава артикули с добавена стойност и е в основата на растежа.

От БРАИТ са уверени, че точно в настоящия миг на международна икономическа рецесия Националният съвет за тристранно съдействие се нуждае от фокусиране върху опциите и вероятностите, които модерният предлага, излиза наяве от известие до медиите, подписано от ръководителя на управителния съвет – Иван Михайлов.

БРАИТ е сложила за своя задача възстановяване на изискванията за бизнес и предприемачество в страната според най-хубавите европейски и международни практики. В Националния съвет за тристранно съдействие работодателската организация ще работи за:

БРАИТ е правоприемник на „ Асоциация на Бизнес Клъстерите ” – работодателска организация, учредена на 30 октомври 2009 година, която развиваше в страната. През 2019 година „ АБК ” еволюира в БРАИТ и се уголемява към по-мащабно посланичество на работодателите в България с фокус в сферите на новаторските бизнес браншове.

БРАИТ сплотява новаторски компании от автомобилната и, ИТ и ИКТ, рудодобива, възобновимата енергетика, модерната търговия и други сфери. Нейни членове са компании като Bosch, SAP, Sitel, Sensata, Visteon, VMWare, Festo, Yazaki, Adecco, Melexis, Imperia Online и дри. Фирмите, дали пълномощие на БРАИТ, имат доходи, равняващи се на 8,24% от Брутният вътрешен продукт на България. Асоциацията съставлява работодатели с близо 70 000 чиновници, в 24 стопански бранша, на общо 1800 български компании.

Според БРАИТ, настоящата международна икономическа рецесия с съвсем хомогенна динамичност е неповторим късмет за България да се възползва както от процесите на „ near-shoring ”, по този начин и от анти-цикличното развиване на избрани стопански браншове. Много от членовете на Асоциацията са интегрална част от международните доставки за промишлености като автомобилната, ИКТ и енергийната, което ги нарежда като играчи с потенциал да разширят личното произвеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР