В опит да затоплят отношенията помежду си Северна и Южна

...
В опит да затоплят отношенията помежду си Северна и Южна
Коментари Харесай

В името на мира: Северна и Южна Корея изиграха съвместен баскетболен мач в Пхенян

В опит да затоплят връзките между тях Северна и Южна Корея изиграха взаимен баскетболен мач в Пхенян. В столицата на комунистическата страна премериха сили два женски тима, като отбор " Благополучие " победи със 103:102 " Мир ". По-късно ще се организира взаимен дуел и при мъжете.

За четвърти път в историята след Корейската война в средата на предишния век двете страни участваха в взаимно спортно събитие, като за последно това се случи преди 15 години.

" Горд съм, че спортът застана отпред при поемането по този популярен път към помиряване, мир и разцвет сред Северна и Южна Корея ", сподели вицепремиерът на спорта в Северна Корея Вон Кил Ю при идването на южнокорейските спортисти.

Те ще се върнат в родината си в петък, като в четвъртък са планувани още два дуела. В тях състезателите ще показват личната си страна, само че знамената на Северна и Южна Корея няма да бъдат показвани.

 По-късно денем ще се организира взаимен дуел и при мъжете
© Reuters

По-късно денем ще се организира взаимен дуел и при мъжете

Мачовете са част от съглашението сред двете страни от средата на юни за провеждането на взаимни спортни събития и тренировки. Планирано е да се изиграят още сходни мачове в края на годината в столицата на Южна Корея - Сеул.
Според настоящето съглашение Северна и Южна Корея ще излязат под общия байрак на Корейския полуостров в церемониите по откриването и закриването на Азиатските игри. Те ще се проведат от 18 август до 2 септември, като двете страни ще имат общи тимове в конкуренцията сходно на обединявания хокеен отбор при дамите в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР