В Окръжен съд – Враца днес се проведе съдебно заседание

...
В Окръжен съд – Враца днес се проведе съдебно заседание
Коментари Харесай

Съдът във Враца замени доживотната присъда на убиец с 30 години затвор

В Окръжен съд – Враца през днешния ден се организира правосъдно съвещание по частно наказателно дело № 407/2021 година Делото е формирано по молба на наказания С. Н. да бъде сменена присъдата му „ пожизнен затвор “ с „ отнемане от независимост “ за период от 30 години. Наложеното му наказване е за ликвидиране, като все още той е изтърпял в Затвора във Враца 22 години и 5 месеца „ отнемане от независимост “. Към прегледаното през днешния ден дело е приложено позитивно мнение на управлението на Затвора – Враца, в което се споделя, че за посочения интервал на С. Н. не са налагани дисциплинарни санкции, получил е общо 25 награди, той е с примерно държание, съблюдава разпоредбите, трудово зает е и извършва безпроблемно поставените му задания, а също по този начин демонстрира предпочитание за затвърждаване на настъпилата положителна личностова смяна. Участващият в правосъдното съвещание прокурор от Окръжна прокуратура – Враца също изрече позитивно мнение за уважаване на молбата на ограничения от независимост. Разширеният углавен състав на Окръжен съд – Враца се солидаризира със мненията на управлението на Затвора – Враца и на Окръжна прокуратура, че в държанието на наказания все още е настъпила трайна позитивна смяна и се следи наклонност за безпроблемното му връщане в обществото. Със свое определение съдът размени присъдата на С. Н. от „ пожизнен затвор “ в „ отнемане от независимост “ за период от 30 години.
През 2019 година със свое определение Окръжен съд – Враца отхвърли на същия наказан – С. Н. – да направи подмяна на наказването му „ пожизнен затвор “ в „ отнемане от независимост “ за период от 30 години откакто реши, че молбата му е прибързано предявена и е нужен по-продължителен интервал от време, в което той да покаже проявеното положително държание.
Днешното определение на Окръжен съд – Враца не е дефинитивно, а предстои на обжалване или митинг в седемдневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР