В окаяно състояние са пътните знаци на кръстовището в Добрич,

...
В окаяно състояние са пътните знаци на кръстовището в Добрич,
Коментари Харесай

30-годишни светофари на кръстовището в Добрич, където загина 3-годишното дете

В окаяно положение са пътните знаци на кръстовището в Добрич, където след злополука на Гергьовден сред две коли почина 3-годишно дете.

Липсват светлоотразителност, двойният ръб, от едната страна на кръстовището няма знак за път с преимущество .
 3-годишно дете е в тежко положение след злополука сред две коли в Добрич
3-годишно дете е в тежко положение след злополука сред две коли в Добрич

Едната кола предходна на алено

Светофарите са на повече от 30 години и са по този начин износени, че мъчно се виждат когато и да е на денонощието . Липсва маркировка върху платната, която не е възобновена след построяването на водния цикъл на града, а настилката е с голям брой недостатъци във връзка с целостта си.

Това са открили специалисти от Европейския център за транспортни политики. Инцидентът стана на кръстовището на улица " Христо Ботев " и бул. " Русия " .

Това не е първият случай на мястото, като измежду потърпевшите при разнообразни обстановки са били майка с дете, велосипедист и други, настояват локалните.

На мястото се организира митинг на 16 май . Граждани на Добрич приканиха за правдивост и припомниха, че съгласно очевидци водачът на " Ауди " е минал на червен светофар и по тази причина е блъснал колата, в която са пътували майката, бащата, сестричката и 3-годишният Крис , който умря след злополуката . Възможно е виновният водач към този момент да е в Германия.

От ЕЦТП ще подарят на община Добрич осем чисто нови пътни знака, отговарящи на всички модерни условия. Идеята е те да бъдат сложени на съдбовното кръстовище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР