В Охрид сръбското посолство в РС Македония, със съдействието на

...
В Охрид сръбското посолство в РС Македония, със съдействието на
Коментари Харесай

В Охрид издигнаха паметник за убитите сърби от местните български бунтовници

В Охрид сръбското посолство в районен съд Македония, със съдействието на управляващите в Скопие, издигна монумент за " убитите сърби от локалните български бунтовници ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Върху плочата написа безусловно следното: „ През зимата на 1915 година при изтеглянето на сръбската войска в посока на Албания в село Рамне брутално са избити от българските бунтовници 400 сърби ". На плочата написа още, че „ на това място е имало монумент, който е бил подложен през 1925 година, само че той бил погубен в средата на 1941 година от българските фашисти при окупацията на Охрид “.

Възстановяването на паметника е част от съглашението сред македонското и сръбското държавно управление. Сръбското посолство е изработило лист, в който попадат десетки сходни монументи, възхваляващи сръбската окупация на днешна РСМ в интервала 1919-1941 година, които подлежат на възобновяване. В посочения интервал Македония се назовава " Южна сръбска бановина ". Избитите в този интервал са хиляди, а прокудените в България десетки хиляди.

От изписания текст излиза наяве, че „ в Охрид е имало български бунтовници “, които се борят против сърбите, само че поражда и въпросът по какъв начин тогава българите, ще се самоокупират "?

Репортерът на БГНЕС напомня, че през последните две години в Охрид има проведена и подтиквана антибългарска акция от локалните управляващи, която намерено се толерира и от централната власт. Освен похищенията против българския клуб и пребиването на Християн Пендиков, в Охрид на няколко пъти бе посегнато и против паметника, повдигнат за починалите български туристи през септември 2009 година в Охридското езеро. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР